O nas

Kuchnia Apetyt


O NAS

Kuchnia Apetyt już od 2018 roku specjalizuje się w wysokiej jakości zdrowym i smacznym żywieniu dzieci w placówkach edukacyjnych. Naszą inspiracją są dzieci i ich uśmiech podczas posiłków, a misją jest przygotowywanie dla najmłodszych zdrowych i smacznych potraw wysokiej jakości, na stałym poziomie, który odpowiada standardom posiadania własnej kuchni w placówce. Dodatkowym celem jest budowanie atmosfery przyjaznej i profesjonalnej współpracy.

 

DIETETYK I PSYCHODIETETYK

Współpracujemy od lat wielopłaszczyznowo z doświadczonym dietetykiem oraz psychodietetykiem, co pozwoliło nam stworzyć sprawdzone już jadłospisy uwzględniające potrzeby dzieci, również tych z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. Organizujemy szkolenia dla kadry placówek edukacyjnych oraz rodziców o tematyce wyzwań żywieniowych dzieci, a także oferujemy indywidualne wsparcie rodziców w kwestiach związanych z zaburzeniami odżywiania oraz dietami eliminacyjnymi.

 

JAKOŚĆ I WYROBY WŁASNE

Stawiamy na jakość – nasze potrawy przygotowujemy z użyciem nowoczesnych technologii, takich jak piece konwekcyjno-parowe, które pozwalają zachować wartości odżywcze oraz precyzyjnie określać ilości tłuszczu w przygotowywanych posiłkach. Wszystko to odbywa się w nowoczesnym lokalu wyposażonym w urządzenia segmentu premium. Dbamy o jakość produktów, korzystając z lokalnych dostawców i wspierając małe przedsiębiorstwa. W naszym menu znajdą Państwo pasztety, szynki, pasty wyłącznie naszego wyrobu, świeże wypieki oraz jogurty owocowe, koktajle na bazie naturalnych jogurtów, maślanek i kefirów przygotowanych według własnych receptur bez zbędnych dodatków.

 

ZESPÓŁ

Kuchnia Apetyt to przede wszystkim zaangażowany i zgrany zespół, który czuje olbrzymią odpowiedzialność za zdrowie i zadowolenie naszych małych podopiecznych. Nasze starania zostały docenione przez dzieci, rodziców oraz dyrektorów placówek, z którymi współpracujemy. Dążymy do zwiększania świadomości na temat zdrowego żywienia i chcemy, aby nasza kuchnia stanowiła wartość dodaną w każdej placówce, z którą współpracujemy. Zapraszamy do współpracy wszystkich, którym zależy na poprawie jakości żywienia dzieci.

 

EKOLOGIA

Dzięki dużej instalacji fotowoltaicznej na dachu budynku, blisko 50% energii wykorzystywanej w naszej kuchni pochodzi z odnawialnych źródeł energii. Dodatkowo sprzęt wykorzystywany na co dzień ma najwyższy wskaźnik energooszczędności.

PODSUMOWANIE ZALET KUCHNI APETYT

 

  • Różnorodne i sezonowe produkty wysokiej jakości,
  • Współpraca – jadłospis tworzony wspólnie z nauczycielami przez dietetyka, szefową kuchni i dyrekcję,
  • Doświadczenie – zespół doświadczonych kucharzy i kadry zarządzającej,
  • Sprawdzony i urozmaicony jadłospis,
  • Przygotowywanie diet eliminacyjnych i specjalnych,
  • Precyzyjne procesy pozwalające na zarządzanie jakością,
  • Codzienny nadzór nad oceną i jakością dań i potraw.

 

 

CELE KUCHNI APETYT

 

  • Zapewnienie klientom współpracującym z Kuchnią Apetyt wartości dodanej dla ich placówki
  • Budowanie od najmłodszych lat zdrowych nawyków żywieniowych
  • Poszerzanie wiedzy i świadomości na temat zdrowego odżywiania wśród rodziców dzieci, aby mogli wykorzystywać ją do wspierania prawidłowego rozwoju swoich pociech
  • Rozwój kadry pedagogicznej w wspieraniu dzieci w budowaniu zdrowych nawyków żywieniowych.

Jak działamy?


Zaufani dostawcy


Zawsze szukamy lokalnych dostawców, gdy poszerzamy nasze menu. Porównujemy kilka opcji i na podstawie naszego doświadczenia wybieramy najlepszy wariant.

Codziennie świeże produkty


Mamy własny transport, dzięki czemu samodzielnie odbieramy produkty, które świeże, codziennie trafiają do naszych potraw - jajka, warzywa, owoce.

Skuteczny system zamówień

 

Wraz z klientami wypracowaliśmy system, dzięki któremu dostarczamy tyle porcji ile zostanie wcześniej zgłoszonych. My nie marnujemy jedzenia, a klient nie płaci za niewykorzystane porcje.

Nasi Dostawcy


Piekarnia Kromal

 

Pieczywo

 

Jesteśmy rodzinną firmą z wieloletnią tradycją. Do swoich wypieków używamy starannie dobranych, naturalnych składników, dzięki którym smak naszego pieczywa od lat jest taki sam. Jednocześnie staramy się rozwijać i reagować na potrzeby naszych klientów, dlatego poszerzamy nasz asortyment o m.in. wypieki bezglutenowe.

Targ Piast

 

Warzywa i Owoce

 

Ponadregionalny rolno-spożywczy rynek hurtowy powstał w 1990 r. Podstawową jego funkcją jest obsługa podmiotów gospodarczych Wrocławia, Dolnego Śląska i regionów sąsiednich zaopatrujących mieszkańców w artykuły spożywcze, w szczególności w świeże warzywa i owoce.

KOI

 

Ryby, owoce morza

 

Jesteśmy na rynku od 2013 roku, niezmiennie z cotygodniową dostawą. Zaopatrujemy Kuchnię Apetyt w świeże ryby, które pozyskujemy w Holandii, a następnie w chłodniach przywozimy do Polski. Na przestrzeni lat dopracowaliśmy proces dostawy tak, aby wszystkie nasze produkty były świeże bez względu na rodzaj oraz wielkość zamówienia.

Jajcarz


Jajka


Dostarczamy świeże jajka z wolnego wybiegu. Działamy na terenie Dolnego Śląska, a przede wszystkim na południu Wrocławia. Jako rodzinna firma staramy się rozwijać w taki sposób, aby nie tracić na jakości naszych produktów, która jest dla nas największą chlubą.