Nasz Zespół

Kuchnia Apetyt


Poznaj nasz Zespół - to właśnie my codziennie staramy się, aby potrawy, które otrzymujecie były zdrowe, świeże i smakowały dzieciom bez względu na ich dietę. 

Krzysztof

 

Szef Kuchni

 

Pochodzi z okolic Oławy, ale z Wrocławiem związany jest od małego. Zawsze uśmiechnięty. Prywatnie - kochający ojciec dwójki bliźniaków. Często mówi, że są dla niego największą motywacją w tym co robi. Uwielbia gotować, a jego pasję do gotowania można dostrzec w posiłkach które przyrządza. Kuchnie tworzy w oparciu o inspirację smakami z dzieciństwa.

Od 15 lat gotuje profesjonalnie, a swoje ostatnie szlify zdobywał głównie w dobrze znanej sieci restauracji we Wrocławiu - Kuchnii Marché. Od 12 lat był odpowiedzialny za otwieranie nowych lokalizacji restauracji. Odpowiadał także za powstanie Jadłomanii we Wrocławiu - kantyn zlokalizowanych w biurowcach. Doświadczenie zawodowe zdobywał pod okiem m.in. Kurta Schellera i Karola Okrasy

 

W Kuchni Apetyt realizuje się zarówno kulinarnie jak i społecznie.  Jako młody ojciec, pragnie przekazywać swoją wiedzę na temat żywienia dzieci innym osobom w swoim otoczeniu. W czasach gdy fastfood jest jedną z przyczyn otyłości wśród dzieci, realizuje misję - żyj zdrowo, jedząc smacznie! Systematyczne poszerza swoją wiedzę na temat żywienia dzieci, biorąc udział w licznych szkoleniach - ostatnio tych, które związane są z alergenami oraz innymi dietami wykluczającymi określone składniki. Chętnie sięga również po literaturę z tym związaną.

 

Składniki, które najchętniej umieszcza w swoich daniach pochodzą z jego ulubionych kuchni - polskiej (m.in. grzyby, wędliny, warzywa), orientalnej (nasiona, przyprawy, owoce egzotyczne) oraz śródziemnomorskiej (owoce morza, ryby). Jest również wielkim zwolennikiem ekologicznej żywności, na bazie której powstaje większość jego potraw.